Studio Naokies > Wat is een trouwhuisstijl?

Wat is een trouwhuisstijl? | Lees hier meer over | Studio Naokies

 

 

Save the Date kaart

Waar begin je als je (voor de eerste keer) ja hebt gezegd? Met een Save the Date kaart. Deze kaart is de grondlegger van de trouwhuisstijl. Een ontwerp wat doorgevoerd gaat worden in alle elementen die jullie nodig denken te hebben in de loop naar én op de bruiloft. De Save the date kaart wordt doorgaans 6 tot 12 maanden vóór de bruioloft verstuurd. Trouwen jullie in een zomervakantie-periode? Speel dan op safe en stuur de uitnodigingen voordat jullie gasten bijvoorbeeld hun vakantie gaan boeken. Denk hierbij aan begin januari van hetzelfde jaar dat jullie trouwen of zelfs ervoor - in december. Combineer je Save the Date kaart dan met een kerstwens, zo leuk! Deze winterse kaarten zijn hier een mooi voorbeeld van. Je kunt bij de Save the Date al onderscheid maken in je dag -en avondgasten door deze als Save the date en Save the Night te versturen. Dit is natuurlijk geen must als je er nog niet uit bent. Bestel gemakkelijk een proefdrukje vanaf €1,00!

 

Trouwkaart

u alle gasten op de hoogte zijn van de bruiloft en de dag vrijhouden, kan de trouwkaart verstuurd worden. Deze kun je 3 tot 6 maanden voor de bruiloft op de bus doen, afhankelijk of alle informatie voor op de kaart inmiddels bekend is. Denk hier bij aan het programma met de ceremonie, diner en feesttijden erop. Tip: zet alle overige gegevens in een digitale ceremoniemeesterbrief zodat te kaart niet te vol wordt. Denk aan het toelichten van de dresscode en cadeautip, parkeren bij de locatie en dat soort zaken. Er komen vaak 2 ontwerpen aan te pas, wederom voor de dag -en avondgasten. De stijl van de kaart kun je nu mooi inspireren op die van de Save the Date kaart. Kies voor dezelfde kleuren, lettertypes en opmaak om de trouwhuisstijl verder uit te breiden. Als finishing touch kun je kiezen voor leuke accesoires, zoals een sluitzegel, houten vormpje of zelfs de kaarten rechtstreeks te laten versturen naar jullie gasten.

 

Menukaarten en meer

Nu komt het leukste gedeelte: het aankleden van bruiloft zelf! Denk hierbij aan menukaarten voor al je gasten, die je op ieder bord neerlegt of shared dining kaarten aan een industriele koperen standaard. Deze standaards kun je bijvoorbeeld erbij huren. Op deze manier kunnen gasten vanuit meerdere plekken zien wat er voor lekkers geserveerd wordt. Naast menukaarten is het extra speciaal om naamkaartjes te gebruike voor je gasten. Kies hierbij voor een naamkaartje van mooi papier in de stijl van jullie Save the Dates en trouwkaarten met bijvoorbeeld folie erop. Gaan jullie liever voor een chique uitstraling? Kies van voor plexiglas naamkaartjes met een bijpassend welkomstbord. Huur hier een industriele standaard bij in het wit of koper of kies voor een schildersezel om het welkomstbord op te zetten.

 

Gepersonaliseerd jasje

Op zoek naar een stoer gepersonaliseerd leren jasje voor die frissere momenten op de bruiloft of speciaal voor de trouwfoto's? Kijk dan hier en laat je inspireren! Liever een ontwerp op maat? Neem dan gerust contact met me op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden voor zowel hem als haar. Rock 'n Roll baby!

 

Bedankjes

Vergeet als laatste niet jouw gatsen te bedanken met een klein presentje voor als ze naar huis gaan en hang daar een mooi labeltje aan. Je kunt er ook voor kiezen om binnen enkele weken een bedankkaartje te sturen. Dit is het laatste artikel wat onderdeel is van de trouwhuisstijl! Kies hier weer voor dezelfde stijl als het andere drukwerk en voeg een foto toe van jullie op de bruiloft. Dus ik een mooie en tastbare herinnering aan julie dag.